Den zdraví 2012

DEN ZDRAVÍ VE SVITÁVCE

Díky dotaci z rozpočtu Jihomoravského kraje, z dotačního titulu Pro­‑rodinná politika městys Svitávka uspořádal v sobotu 10. listopadu 2012 v prostorách Löw­‑Beerovy vily ve Svitávce akci: Den zdraví pro celou rodinu.

Pod vedením Ing. Jany Streckové – iFit.cz, kvalifikované poradkyně pro výživu a osobní trenérky v 15 hodin začalo cvičení pro děti. Následovala dvoulekce pro dospělé – Latino a Body and Mind. Každý, kdo se zúčastnil cvičení, dostal balíček „zdravého mlsání“. Po celou dobu cvičení probíhaly masáže, které prováděla Mgr. Zuzana Netolická. Zájemci se mohli nechat změřit na přístroji InBody. Tento moderní diagnostický přístroj přesně zjistí složení těla, tedy jaké množství svalů, tuku, vody v sobě člověk má, jaký je jeho skutečný bazální metabolismus a mnoho dalšího. Tyto informace jsou nezbytné pro správné sestavení individuálního jídelníčku a cvičebního plánu.

Celé odpoledne bylo zakončeno „Rautem zdravé stravy“ s přednáškou o zdravé výživě. Ing. Jana Strecková poradila přítomným, jak by se měli zdravěji stravovat. Které potraviny jsou vhodné, které naopak ne, a jak dopadne postava, když budou děti pojídat příliš mnoho oblíbených sladkostí. Snažila se tak vyvrátit mýtus – že co je zdravé, není dobré a že při dietě se musí hladovět.

Partnerem celé akce byla Všeobecná zdravotní pojišťovna.

Vstupné bylo zdarma.

Akce bohužel nevzbudila u místních občanů velký zájem, protože se jí zúčastnilo jen cca 15 dospělých a 10 dětí.

Touto cestou bych chtěla poděkovat Ing. Janě Streckové, Mgr. Zuzaně Netolické, Mateřskému centru Ferda Svitávka a Ochotnickému divadlu Svitávka za pomoc při organizaci této akce.

Miroslava Holasová, kulturní komise městyse Svitávka

Video ze dne zdraví 2012