Dýňová slavnost

Hodina duchů právě přichází……..v podvečer 4. října bylo okolí Velké vily plné strašidelných postav, dýní, svíček, podzimní výzdoby a soutěživých dětí. Ochotnické divadlo a Hasiči ze Svitávky, za podpory sdružení nezávislých kandidátů Občané Svitávky připravili pro všechny odvážlivce Dýňovou slavnost se stezkou odvahy jen při světle lampionů. A aby se nám lépe čekalo na černočernou tmu, připravili jsme pro všechny návštěvníky dýňové občerstvení a něco dobrého na zapití.

Nejdřív museli děti předvést svoje dovednosti, um a postřeh při hledání pohádkových postav, při šlapání dýním na šlahouny, přetahování lanem, tvoření listových náhrdelníků či dýňových medailí na ochranu před zlými duchy. Hlavním úkolem ovšem bylo najít v tmavém parku zakletou Černou paní, od ní získat diamant, a pokusit se tuto dámu zachránit od věčného bloudění po tmavých koutech Svitávky tím, že poklad vrátíme do truhly oloupené Bílé paní.

A to už byla taková tma, že jsme rozsvítili naše lampiony a vydali se na slíbenou stezku odvahy. Pravda, potkat vodníka, čerty, oběšence, smrtku nebo duchy, to je jen pro silné nervy a velké odvážlivce, ale všichni to zvládli. Při návratu do parku nás cesta osvětlená plamínky svíček přivedla až k Bílé paní, která nám výměnou za nalezený a vrácený poklad vydala sladké překvapení a pergamen za odvahu.

Doufáme, že se dobře bavili malí i velcí účastníci Dýňové slavnosti a že se za rok zase setkáme a oslavíme kouzelný podzim.

Jana Tomešová, Ochotnické divadlo Svitávka

Dýňová slavnost Dýňová slavnost Dýňová slavnost Dýňová slavnost Dýňová slavnost Dýňová slavnost Dýňová slavnost