Dětský den 2014

Den dětí

V sobotu 31. května bylo v parku kolem vily živo. Jak by taky ne, když všichni ti ještě ne dospělí lidé slavili svůj svátek – den dětí.

Nejdřív zahráli malí divadelníci pod vedením Darči Stloukalové pohádku O Honzovi a Barušce, za kterou sklidili obrovský potlesk. Divadelní kritik by určitě napsal: „všichni herci se v uváděné hře zhostili svých rolí dokonale a odvedli naprosto skvělé výkony hodné profesionálů.“

Ochotnický spolek ve spolupráci se spolkem mysliveckým připravil devět stanovišť s úkoly pro malé i větší soutěžící. Hod na terč, poznávání zvířat, stromů i rostlin, skládání puzzle, slalom na koloběžce či procházku na chůdách, skákání v pytlích, lov lahví pomocí kroužku na udičce, nebo závody plyšových sportovců, to vše si mohli zúčastnění vyzkoušet, za což dostali po splnění dané soutěže razítko na kartičku a malou sladkou odměnu.

Po zcela vyčerpávajícím dovednostním klání dostaly děti párek pro rychlé doplnění energie a diplom, aby se mohly pochlubit účastí a splněním nelehkých úkolů, které pro ně dospěláci připravili. A pak už jsme netrpělivě čekali na losování tomboly, kde hlavní výhrou byl krásný a určitě moc dobrý dort.

I když nás počasí trošku zkoušelo, jestli nám nebude vadit vítr, nebo malá dešťová přeháňka, tak celou akci zvládli děti i dospělí na jedničku a s úsměvem, takže věříme, že se za rok na DEN DĚTÍ zase uvidíme.